Moje konto
Logowanie Przypomnienie hasła

Dołącz do nas:

• Szybki proces zakupowy
• Śledzenie statusu przesyłki
• Podgląd historii zakupów
• Informacje o promocjach i kuponach rabatowych

Rejestracja
Koszyk
Brak produktów
Batatowa z kurczakiem

Batatowa z kurczakiem


Czy wiesz, że bataty to przysmak astronautów z NASA? Te zdrowe warzywa mają supermoc – są niesamowicie odżywcze. Zawierają mnóstwo witamin, przeciwutleniaczy i minerałów. Zupa z batatów i z kurczakiem to świetny pomysł na śniadanie, lunch, obiad czy kolację nie tylko podczas podróży kosmicznych.

  • Rodzaj: Zupa mięsna
  • Pojemność: 540 ml, 470 g + 5 g
  • Trwałość: 6 m-cy
  • Wartość odżywcza w słoiku: 1262,4 kJ / 302,4 kcal
  • Produkt należy przechowywać w lodówce
  • Bez konserwantów i dodatków smakowych
  • Niski indeks glikemiczny

Stan magazynowy: ostatnie sztuki

Cena: 30,90 zł

Zamów więcej, zapłać mniej!
350 zł-2%
500 zł-4%
650 zł-6%
800 zł-8%
0%
Skład: bataty, soczewica czerwona, pierś kurczaka bez GMO, cebula, cukinia, czosnek, mleko kokosowe, masło ghee bez laktozy, papryka słodka czerwona, kurkuma, kumin, oregano, kolendra suszona liść, kolendra natka, papryka ostra, sól kłodawska, pieprz, kwasek cytrynowy.
Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.

BATATY - czerwona odmiana batatów to doskonałe źródło likopenu, który może zmniejszać ryzyko rozwoju chorób serca i niektórych nowotworów. Poza tym bataty zawierają sporo związków mineralnych i witaminy z grupy B (zwłaszcza witaminę B6), witaminę C, kwas foliowy i witaminę E.

CZERWONA SOCZEWICA - wzmacnia serce i nerki. Wspomaga wydalanie wody z organizmu.

PIERŚ Z KURCZAKA BEZ GMO I ANTYBIOTYKÓW - mięso z kurczaka to wartościowe źródło białka, witamin i składników mineralnych. Jeśli chcesz mieć jeszcze większą pewność, że jesz zdrowego kurczaka, wybieraj piersi z kurczaka z certyfikatami lub kurczaka zagrodowego.

KURKUMA - posiada silne właściwości przeciwzapalne. Kurkuma poprawia funkcjonowanie mózgu i zmniejsza ryzyko jego chorób, np. alzheimera. Zapobiega i leczy nowotwory.

CUKINIA - cukinia jest łagodnym w smaku, lekkostrawnym warzywem. Jest ceniona za wysoką wartość dietetyczną. Zaletą cukinii jest to, że nie odkładają się w niej metale ciężkie. Ponadto warzywo odkwasza organizm i pozytywnie wpływa na proces trawienia, dlatego polecana jest przy problemach z nadkwaśnością.

CEBULA - zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.

* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Orły gastronomi
Menu bez glutenu
Wartość odżywcza
w 100g produktu w słoiku
Wartość energetyczna 263 kJ / 63 kcal 1262,4 kJ / 302,4 kcal
Tłuszcz 1g 4,8g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g 2,4g
Węglowodany 9,6g 46,08g
W tym cukry 1,9g 9,12g
Błonnik 0,77g 3,69g
Białko 4,1g 19,68g
Sól 0,2g 0,96g

Napisz opinię

Musisz zalogować się lub zarejestrować się aby móc recenzować